www.eierc.com

  Naslovna     O nama     Lokacije     Kontakt     Novosti     Mapa sajta  

 

 

Inženjering  >>  Detaljnije  >>  Hala ČAIR

 

REKONSTRUKCIJA SPORTSKE HALE "ČAIR" U NIŠU

 

Hala "Čair" Hala "Čair" Hala "Čair"

 

Firma "Tehnicom Informatika" d.o.o. Niš uspešno je završila angažovanje na rekonstrukciji sportske hale "Čair".

 

Kao što je predviđeno projektom rekonstrukcije, hala je dobila sasvim novi enterijer, veći kapacitet, novi sistem klimatizacije, stepenište, rekonstruisane svlačionice, medicinski blok, kao i teleskopske, odnosno pokretne tribine. U hali je izvršena zamena svih elektroinstalacija, postavljanje još jednog trafoa, rekonstrukcija grejnih i ventilacionih instalacija, kao i rekonstrukcija instalacija vodovoda i kanalizacije. Posle završetka radova, sportska hala u Čairu spremna je dočekala održavanje najvećih sportskih takmičenja. To je sada reprezentativni sportski objekat koji zadovoljava visoke standarde za održavanje sportskih takmičenja i u kome je obezbeđena bolja komunikacija između organizatora, gledalaca, sportista i novinara.

 

Sektor INŽENJERING firme "Tehnicom Informatika" d.o.o. Niš uspešno je izveo sve radove u oblasti energetike i telekomunikacija.

 

Saznajte više o hali na sajtu Grada Niša.

 

 

HALA "ČAIR", PONOS NAŠEG GRADA

 

POZITIVNI UTISCI - CRTICE IZ ŽIVOTA REKONSTRUISANE HALE

 

 

slika

 

Rekonstrukcija hale Čair dobro obavljena

 

Delegacija Evropske rukometne federacije, predvođena predsednikom Takmičarske komisije Janom Tjuikom, obišla je rekonstruisanu halu Čair i ocenila da su radovi na rekonstrukciji dobro urađeni i da Nišlije treba da budu ponosne na ovaj novi sportski objekat, spreman za vrhunska takmičenja.

 

- Čestitam Gradu Nišu na urađenom poslu. Smatram da je Niš dobio dobru halu i da Nišlije mogu biti ponosne na nju. Rukovodstvo Grada, arhitekte, Evropska rukometna federacija i svi ostali dobro su sarađivali i postigli odlične rezultate - ocenio je Tjuik.

 

Izvor: www.danas.rs, 13.09.2011

 

 

slika

 

slika

 

Visoki nivo nadzora

 

"Tehnicom Computers" kao glavni nosilac posla, okončao je radove na objektu niške hale "Čair" u ugovorom predviđenom roku. Ovo preduzeće je, sa grupom niških firmi: "DMB inženjering", "Level" i "Ei informatika", uspešno završilo rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i dogradnju ove niške hale.

 

Za potrebe posla, "Tehnicom Computers" je sa "EI Informatikom" instalirao novo rešenje automatizacije osvetljenja radi uštede u električnoj energiji. Instaliran je i centralni sistem nadzora i upravljanja, koji omogućava softversko praćenje sistema klimatizacije, ventilacije i grejanja, kao i sistem osvetljenja. Takođe, napravljen je novi software ("ticketing" aplikacija), koji omogućava štampanje ulaznica sa bar kodom, pa će posetioci imati mogućnost pristupa jednostavnim provlačenjem ulaznice kroz bar kod čitač na ulaznim kapijama dvorane.

 

Izvor: www.danas.rs, 22.09.2011

 

 

slika

 

Hala Čair dobila upotrebnu dozvolu

 

Sportska hala Čair dobila je upotrebnu dozvolu posle završetka radova na rekonstrukciji, adaptaciji, sanaciji i dogradnji, objavljeno je na sajtu Grada Niša.

 

Gradska uprava izdala je upotrebnu dozvolu za halu Čair. Kako se navodi na sajtu grada, objekat je kompletno adaptiran i renoviran i spreman za održavanje vrhunskih sportskih i privrednih manifestacija, ali i kulturno-zabavnih priredbi.

 

Investitor radova na hali je Grad Niš, a izvođači radova su "Tehnicom Computers", "Ei Informatika" i "Level".

 

Hala Čair sada ima mesta za 4.800 posetilaca na tribinama, što je 500 mesta više nego ranije.

 

- Kompletno su promenjene sve elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije, ugrađen novi klimatizacioni sistem i sistemi grejanja i moderna rasveta, a sagrađene su i teleskopske tribine, tako da se je cela hala pregledna iz svakog ugla. Takođe, stvoreni su maksimalni uslovi za rad zdravstvenih službi u novosagrađenom medicinskom bloku, novi pres-centar, u zasebnim ložama mesta za novinare i posebno TV snimatelje. Dvorana je dobila nekoliko loža i VIP salon, a svlačionice su najmodernije u našoj zemlji. Napravljeni su i zasebni koridori, kojima su odvojeni putevi sportista od posetilaca. Postavljena su dva semafora i čak četiri manja. Sve je to unutrašnji sadržaj, a imamo mnogo razloga da se dičimo i spoljnim izgledom, odnosno fasadom koja je ulepšala i park Čair i ceo ovaj deo grada - rekao je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 28.09.2011

 

 

slika

 

Čair spreman za rukometne mečeve

 

Gensek Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao da je hala spremna za mečeve ženske i muške reprezentacije 19. oktobra i 3. novembra.

 

Đurković je bio u Nišu, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Milošem Simonovićem, predstavnicima rukometnih klubova i Meraklijama. Utakmica koja će "otvoriti" halu Čair u sportske namene biće kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo između rukometašica Srbije i Grčke, 19. oktobra od 18 h. Prenos iz hale je na RTS-u 2.

 

- Odlučili smo da ova utakmica bude odigrana u Čairu jer Srbija tu ima najveću i pravu podršku. Niš je dobio možda najbolju dvoranu u regionu. Grad Niš je tradicionalno dobar partner Rukometnog saveza i Savez ima veliku podršku od Grada - rekao je Đurković.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 13.10.2011

 

 

slika

 

slika

 

Pobeda Srbije u punom Čairu

 

U prvoj utakmici odigranoj u renoviranoj hali Čair rukometašice Srbije pobedile Grčku sa 36:20 (19:9). Skoro 4.000 gledalaca priredilo fantastičnu atmosferu.

 

Sjajna atmosfera, neprekidno navijanje, pune tribine, pobede naših selekcija, sve su to asocijacije na halu Čair. Tradicija se nastavila, i to u sređenom objektu koji je položio prvi ispit. Rukometašice su "presekle crvenu vrpcu" na hali Čair što se tiče sportskih događaja.

 

Prva proba pred Evropsko prvenstvo je pokazala gde još ima prostora za sređivanje i kako srediti halu da bude najbolji domaćin šampionata starog kontinenta. Ali, bitnije je da se u hali opet čulo navijanje i da je Niš dobio prelep sportski objekat. Hala Čair je dobila najviše ocene od igračica i stručnog štaba i želje da se što pre vrate u ovaj "hram rukometa".

 

Izvor: www.juznevesti.com, 19.10.2011

 

 

slika

 

Železničar i Vardar "isprobali" halu Čair

 

Rukometaši Železničara odgrali kontrolnu utakmicu sa Vardarom Pro i time je izvršena generalna proba hale pred početak Evropskog prvenstva.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 14.01.2012

 

 

slika

 

Prijem za učesnike Evropskog prvenstva u rukometu

 

U Gradskoj kući u Nišu održan je prijem za predstavnike 4 selekcije koje igraju u B grupi na Evropskom prvenstvu i delegaciju EHF-a.

 

- U ime EHF-a, Nemačke, Makedonije, Švedske i Češke želim da prenesem tople pozdrave. Rukometni savez Srbije i 4 grada domaćina su spremni za organizaciju Evropskog prvenstva. Atmosfera je juče bila odlična, ne samo navijača Makedonije. Nije mi prvi put da sam u Nišu, bio sam pre 15-16 godina i kada sam opet došao video sam da je renovirana hala odlično urađena. EHF poštuje sve napore koje ste uložili - rekao je Laslo Šinka koji je na srpskom na kraju dodao: "Bog čuva Serbiju".

 

Izvor: www.juznevesti.com, 16.01.2012

 

 

slika

 

Predsednik EHF-a posetio halu Čair

 

- Čestitam Nišu jer je fantastičan domaćin, jedan od najboljih. Drago mi je da vidim da je sve uspelo i da je odlična atmosfera - rekao je Tor Lian, predsednik EHF-a.

 

Generalni sekretar EHF-a Miahel Viderer je istakao da skoro nije mogao da prepozna halu Čair.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 17.01.2012

 

 

slika

 

Kim Anderson: "Hala Čair je prelepa"

 

Najbolji švedski rukometaš Kim Anderson za Južne vesti izjavio da je oduševljen atmosferom u hali Čair i očekuje da uspe da obiđe i Niš.

 

"Odlična je atmosfera ovde. Hala Čair je prelepa, zaista je lepo igrati ovde".

 

Izvor: www.juznevesti.com, 18.01.2012

 

 

slika

 

slika

 

slika

 

Novinari oduševljeni uslovima u hali

 

Novinari stranih i srpskih medija koji prate mečeve B grupe Evropskog prvenstva prezadovoljni su uslovima u hali Čair.

 

Od 15. januara Niš je u znaku rukometa i Evropskog prvenstva. Na ulicama, po kafanama, restoranima i kafićima mogu se videti navijači, uglavnom makedonski, kojih je u našem gradu preko 5.000. Hala Čair je tokom prva dva kola u B grupi bila puna, i iz Niša je u Evropu i svet poslata najlepša slika. Renovirani objekat ostavlja bez daha, a to su potvrdili i gosti našeg grada, ali i oni koji ovde rade...

 

U Niš je stigao najveći broj akreditovanih novinara, od sva 4 grada gde se održava Evropsko prvenstvo. Preko 300 novinara, snimatelja i fotoreportera svakog dana šalju vesti, izveštaje, intervjue, video materijale i slike, i to iz hale Čair. Uslovi su na vrhunskom nivou, kakav i priliči ovakvom događaju.

 

Svoje utiske iznose novinari: Slave Tasevski (novinar skopskog list "Večer"), Branko Kazakovski (novinar sajta "Mnogoo sport"), Aleksandra Denić (dopisnica sajta "Balkan-Handball"), Nils Jakobson (fotoreporter švedske agencije "Bildbyran").

 

Izvor: www.juznevesti.com, 18.01.2012

 

 

slika

 

ITF potvrdio: Dejvis kup u Nišu

 

Delegacija Međunarodne teniske federacije obišla halu Čair koja je tehnički odborena za organizovanje mečeva prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa februara 2012. godine.

 

Sledeća godina u Nišu će biti ispunjena vrhunskim sportom. Počinjemo Evropskim prvenstvom u rukometu, sledi prvo kolo Dejvis kupa između Srbije i Švedske, Kup Radivoja Koraća u košarci, pa onda i Svetska liga u odbojci, FED kup, mečevi fudbalske reprezentacije, kako je gradonačelnik Niša Miloš Simonović i ranije najavio. Hala Čair je ispunila sve uslove ITF-a i od 10. do 12. februara gledaćemo naše najbolje tenisere.

 

- Za mesec i po dana biće odigrani teniski mečevi između Srbije i Švedske u hali Čair. Naišli smo na veliku pomoć od strane Grada Niša i gradonačelnika gospodina Simonovića. Tehnički prijem će biti obavljen večeras. Mi iz Teniskog saveza ćemo dati sve od sebe da se što bolje organizuju mečevi - rekao je Vuk Nikolić, tehnički direktor takmičenja Dejvis kupa.

 

Delegacija ITF-a je od sinoć u Nišu, a u toku današnjeg dana je obišla halu i uverila se ima svih uslova za organizovanje Dejvis kupa.

 

- Velika mi je čast što smo ovde. ITF je takva federacija da sve proverava na terenu. Hala Čair je tehnički odobrena za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švedske - rekla je Karolina Prezih, predstavnik ITF-a.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 15.12.2011

 

 

slika

 

slika

 

slika

 

slika

 

Teniseri oduševljeni uslovima u hali Čair

 

Teniseri Srbije i selektor Bogdan Obradović zadovoljani uslovima u Nišu gde očekuju pobedu protiv Švedske u prvom kolu Svetske grupe.

 

Niš odbrojava poslednje dane do velikog sportskog događaja u našem gradu, već drugog ove godine. Dejvis kup reprezentacija Srbije je juče odradila prvi trening u hali, a utisci su jako pozitivni. Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac i Dušan Lajović oduševljeni su uslovima u kojima treniraju, hotelom i idejom da se Dejvis kup odigra u Nišu.

 

- Viktor i ja smo najviše bili za to da se mečevi igraju u Nišu. Drago mi je da igramo van Beograda jer je Niš to zaslužio. Bio sam poslednji put ovde pre petnaestak godina. Hala izgleda fantastično, prava je za ovakve događaje - rekao je Janko Tipsarević, trenutno 9. igrač sveta.

 

Niš je 40 godina čekao na veliki teniski događaj, a sada ima priliku da vidi veći deo tima koji je krajem 2010. godine ušao u istoriju kada je osvojio Dejvis kup.

 

- Drago mi je što se Dejvis kup igra u Nišu i biće to veliki spektakl. Sjajna je hala, kao i hotel - rekao je Viktor Troicki, 22.  teniser na ATP listi.

 

Sredinom januara Niš je bio domaćin B grupe Evropskog prvenstva u rukometu, a par nedelja kasnije organizovaće i prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa.

 

- Veliko je zadovoljstvo biti u Nišu. oduševljeni smo halom Čair i svim uslovima koje imamo. Niš je poznat po atmosferi koja prati sportske događaje. Nadam se da ćemo i mi imati priliku da tako nešto doživimo - rekao je Nenad Zimonjić, najstariji član Dejvis kupa i trenutno šesti na listi dublova.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 07.02.2012

 

 

slika

 

Besplatan bežični Internet u Čairu

 

Bežični Internet "EkoNekt hotspot" i pristup portalu "EkoNekt" dostupni su besplatno svim posetiocima sportske hale i parka Čair u Nišu.

 

Ovim je omogućeno praćenje rezultata "Dejvis kupa" na svim terenima

 

Besplatan Internet omogućen je preko projekta "EkoPark - spoj prirode i tehnologije" koji realizuju studenti Elektronskog fakulteta iz Niša u okviru PECD programa, a koji stipendira "Filip Moris Operejšns". Ovu inicijativu podržali su sportski centar "Čair", firma "Egzenet" i opština Medijana.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 10.02.2012

 

 

slika

 

slika

 

Tomašević: "Niš je pravi domaćin za Kup Koraća"

 

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa nekadašnjim vrhunskim košarkašem Dejanom Tomaševićem razgovarala je o pripremi košarkaškog turnira Kupa Koraća sa predstavnicima Grada Niša i Zoranom Živkovićem, predsednikom Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije i predsednikom Organizacionog odbora takmičenja.

 

Dejan Tomašević je istakao da je Niš pravi domaćin i da se nije postavljalo pitanje da li će biti domaćin i ove godine.

 

Delegacija Košarkaškog saveza je obišla halu Čair i upoznala se sa svim uslovima koji nudi ovaj objekat. Kako su nam potvrdili u hali Čair, ovih dana radnici postavljaju fiksatore za koševe u hali.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 01.02.2012

 

 

slika

 

Živković: Ko nema kartu ne može u Niš!

 

Tek što su prošli teniski dani u Nišu, nastupaju košarkaški. Sportska euforija nastavlja se finalnim turnirom Kupa Radivoja Koraća, od 16. do 19. februara, na kojem će se osam najboljih srpskih timova boriti za prvi trofej u sezoni.

 

Oko 1.500 karata, koliko je u ponedeljak pušteno u slobodnu prodaju, planulo je za 45 minuta!

 

- Nekoliko stotina ljudi, koji su stajali u redu, nisu dočekali kartu - priča za "Novosti" Zoran Živković, predsednik Regionalnog KS istočne Srbije. - Ostale ulaznice dobiće sponzori KSS, protokol grada Niša, klubovi iz regiona, javna preduzeća...

 

Sa terena dvorane "Čair" je uklonjena teniska podloga.

 

- Ispod se nalazi već obeležen parket, hala je u najboljem stanju u poslednjih 20 godina, tako da je sve u redu...

 

Izvor: www.novosti.rs, 13.02.2012

 

 

slika

 

Čair još jednom položio ispit

 

Niška hala Čair polako postaje najomiljeniji sportski centar u Srbiji. Posle organizacije Evropskog prvenstva za rukometaše, Dejvis kup meča između naše zemlje i Švedske, uspešno su ugošćeni i najbolji košarkaški klubovi u Srbiji. Hala je bila lepo popunjena na svakom meču, dok su večiti rivali imali odličnu podršku. Renovirana, hala je dobila na dodatnom sjaju i zaista bi bila velika šteta da Čair u budućnosti ne dobije organizaciju najznačajnijih događaja u zemlji, budući da Nišlije obožavaju sport u celini.

 

Izvor: www.danas.rs, 19.02.2012

 

 

Nišlije položile ispit na tribinama

 

Odličnim gostoprimstvom i organizacijom tri velika takmičenja Niš se vratio na sportsku mapu Srbije

 

Grad Niš godinama je tavorio u senci Beograda i Novog Sada kada su u pitanju velike sportske manifestacije, odnosno veliki mečevi, ali je za nešto više od mesec dana uspeo da se digne iz pepela i da se kao centar društvenih dešavanja juga Srbije ponovo ucrta na sportsku mapu.

 

Evropsko prvenstvo u rukometu, Dejvis kup meč između teniskih reprezentacija Srbije i Švedske, te finalni turnir Kupa "Radivoja Koraća" u košarci bili su samo povod da se sportu odana niška publika u velikom broju sjati u renoviranu halu Čair i pruži ključnu podršku svojim igračima. Štaviše, zbog "manjka" mesta u Čairu mnoge Nišlije ostale su bez karata, uprkos spremnosti da od ranog jutra i "koliko treba" čekaju u redovima na prodajnim mestima.

 

- Niš je nekada bio sportski centar i zaslužuje da to bude ponovo. Razlog za to jeste renovirana hala Čair, ali i opredeljenje grada da razvija sportski i drugi turizam, čime se dodatno popravlja imidž i podiže rejting grada. Nemamo precizne informacije koliko je "sportskih turista" prošlo kroz grad u poslednje vreme, ali se pretpostavlja da ih je samo tokom Evropskog oprvenstva u rukometu bilo više od deset hiljada - kaže za Danas direktor Turističke organizacije Niš Vladimir Jovanović, dodajući da očekuje da u toku ove godine i fudbalski i košarkaški timovi iz Niša "postanu prvoligaši".

 

Na adresu renovirane hale "Čair" komplimente je prethodno izrekao i Zoran Živković, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije. On je konstatovao da je hala perfektna u tehničkom smislu, te da se nada da će Niš uskoro dobiti predstavnika u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije.

 

Nešto manje od 5.000 ljudi, koliki je kapacitet podmlađene hale izgrađene 1974. godine i koja sada zadovoljava najstrože standarde u svim sportovima, nosilo je Janka Tipsarevića, Viktora Troickog i Dušana Lajovića do četvrtfinala Dejvis kupa, a isto je bilo i sa rukometašima Makedonije, koji su od strane svojih navijača sa tribina ispraćeni u Beograd, gde su osvojili peto mesto na EP u rukometu. Makedonci su "okupirali" i mnoge niške kafane, na neskriveno zadovoljstvo Nišlija i kafedžija, koje su podigle promet i do 300 odsto. Istovremeno, "meraklije" su svoj navijački afinitet demonstrirale i u Beogradu, gde su bile uz izabranike Veselina Vukovića na putu do srebrne medalje.

 

- Niška publika je možda najbolja publika pred kojom smo igrali. Hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a to se u Beogradu retko dešava - kratko je prokomentarisao Tipsarević i potvrdio da je Teniski savez Srbije doneo dobru odluku kada je domaćinstvo pomerio iz Vršca u Niš, iako niko ne spori da bi Milenijum bio dobar za igranje. Njegovo mišljenje, ali iz drugog ugla, delili su i reprezentativci Švedske, koji su naglasili da nikada nisu igrali u bučnijem ambijentu.

 

Da su veliki poznavaoci sporta i da imaju potrebnu nit za navijanje koja nosi svoj tim, Nišlije su potvrdile na košarkaškom turniru u Kupu. Lokalni članovi navijačkih grupa "grobari" i "delije" ispunili su tribine u finalnom meču za "Žućkovu levicu" i položili ispit, uz minus koji su zaradili zbog incidenata van hale.

 

Domaćin kvalifikacija za EP

 

Reprezentacija Srbije najverovatnije će u avgustu ove godine odigrati jedan meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci u Nišu. Čair bi tada trebalo da ugosti reprezentacije Slovenije ili Estonije. Protivnici Srbije u kvalifikacionoj grupi biće i Crna Gora, Izrael i Island.

 

Izvor: www.danas.rs, 21.02.2012

 

 

slika

 

slika

 

slika

 

Prvenstvo Srbije u džudou u hali Čair

 

U subotu, 17. marta u 11h u hali Čair u Nišu počinje pojedinačno Prvenstvo Srbije u džudou u organizaciji DžK Kinezis. Nakon Prvenstva centralne Srbije prošle subote, za vikend će u Nišu biti održano i državni šampionat u pojedinačnoj konkurenciji. Organizator je Džudo klub Kinezis, koji će nastupiti sa 15 takmičara koji su plasman izborili na regionalnom prvenstvu...

 

Izvor: www.juznevesti.com, 16.03.2012

 

Prvenstvo Srbije: 4 medalje za niške džudiste

 

... Džudo klub Kinezis je bio tehnički organizator Prvenstva Srbije, a predsednik kluba Milovan Bratić ističe da je zadovoljan organizacijom i halom.

 

- Jaka konkurencija je na Prvenstvu države. Svi su oduševljeni halom, drago mi je što smo ovde organizovali šampionat. Ovo je prava arena, borilište, odgovarajuća hala za ovakvo takmičenje koje to zaslužuje - rekao je Bratić.

 

Izvor: www.juznevesti.com, 17.03.2012

 

 

 

 

 

Direktor: +381 (0)18 550 921

 

Inženjering : +381 (0)18 550 929

Podrška korisnicima (servis): +381 (0)18 550 929

Fiskalni program (prodaja): +381 (0)18 550 752

 

Prodajno-servisni centar: +381 (0)18 4521 185

Tehnička podrška: +381 (0)18 4244 184

 

 

 

Tehnicom Informatika,  Bulevar Sv. cara Konstantina 80-84,  18000 Niš,  tel: +381 (0)18 550 921,  office@eierc.com

Design by Sektor softvera

početak strane 

 

informatika, nis, srbija, ei, elektronska, tehnicom, computers, fiskalne, kase, favorit, favourite, partner, colibri, kolibri, mobika, logic, cash, compact, gprs, pos, vage, bar, kod, barcode, mikrofilm, skeniranje, softver, software, programi, racunari

TEHNICOM INFORMATIKA proizvodi fiskalne kase po licenci Olivetti i STN. Fiskalni štampači, GPRS, POS terminali, čitači bar koda, elektronske trgovačke vage. Računarska, komunikaciona i mikrografska oprema. Mikrofilm, skeniranje, softver, informacioni sistemi, obuka, ECDL