www.eierc.com

  Naslovna     O nama     Lokacije     Kontakt     Novosti     Mapa sajta  

 

 

Softver  >>  DMS  >>  WEBib - elektronska biblioteka

 

WEBib

 

Digitalna biblioteka

 

linija

 

Pisana reč je oduvek predstavljala način da se kulturno blago jednog naroda i celog čovečanstva sačuva, sa ciljem da se nagomilano znanje i iskustvo preda narednim generacijama na korišćenje. Svedoci smo da se danas sve češće ta pisana reč izvorno formira u elektronskoj formi, uz pomoć računara i interneta. Sve više čitalaca tradicionalne vidove čitanja zamenjuje elektronskim. Ovaj trend je naročito primetan kod mlađih generacija, kojima je ovo podrazumevani vid komunikacije. Sve sfere života i poslovanja traže načine da svoju ponudu učine dostupnom i na ovaj način. Tako je i sa bibliotečkom i izdavačkom delatnošću.

 

Aplikacija WEBib je namenjena bibliotekama, knjižarama, ali i drugim firmama, organizacijama i ustanovama koje žele da svoju kolekciju naslova ponude korisnicima na uvid, pretraživanje, čitanje i preuzimanje. Korišćenje aplikacije može biti javno i besplatno, ili se aplikacija može nuditi strogo ograničenom krugu korisnika, uz napredne mogućnosti kontrole pristupa aplikaciji, kako čitalaca, tako i samih administratora (zaposlenih).

 

WEBib - slika 1

 

Evidencija publikacija omogućava klasifikaciju naslova po tipu literature, a u okviru tipa po vrstama literature. Izbor i nazive tipova i vrsta definišu sami zaposleni u biblioteci, te je na ovaj način omogućena velika fleksibilnost sistema i njegova primena za najrazličitije situacije.

 

WEBib - slika 2

 

Sam unos podataka i knjiga (odnosno fajlova) administratori obavljaju putem interneta, što omogućava fleksibilnu organizaciju (u smislu radnog vremena, fizičke lokacije i raspodele poslova). Moguće je, takođe, razdvajanje poslova vezanih za održavanje čitalačkih naloga i poslova vezanih za unos i održavanje literature.

 

WEBib - slika 3

 

linija

 

Obzirom da se radi o web aplikaciji, čitalac može u par jednostavnih koraka da dođe do željene knjige, bez fizičkog odlaska u biblioteku, bez preturanja po policama, otvaranja i listanja gomile knjiga, i nezavisno od radnog vremena biblioteke, u bilo koje doba dana i noći, sa bilo kog mesta i bilo kog računara sa internet konekcijom.

 

WEBib - slika 4

 

Pretraživanje naslova može da se vrši po tipu, vrsti, naslovu, autoru, ISBN-u... Nakon pronalaženja željenog naslova dobijaju se detaljniji podaci o knjizi (na primer: jezik na kom je pisana, broj strana, izdavač, broj i godina izdanja, kraći opisi), zavisno od raspoloživih podataka. Takođe je omogućeno čitanje knjige ili delova knjige putem interneta.

 

WEBib - slika 5

 

Čitalac, kao dodatnu pogodnost, ima mogućnost dodavanja željenih knjiga na sopstvenu "policu", dodavanje napomena o izabranim knjigama, pa čak i vođenje sopstvene beležnice. Sve to treba da mu olakša pretraživanje i pojednostavi pristup knjigama: njegova polica i beleške ga čekaju i pri narednim virtuelnim posetama biblioteci.

 

WEBib - slika 6

 

linija

 

Osnovne funkcionalnosti koje aplikacija nudi:

 

1. Administratorski deo:

 

  • Evidentiranje čitalaca

  • Evidentiranje administratorskih privilegija

  • Evidentiranje literature

  • Klasifikacija literature po tipovima i vrstama

  • Upload sadržaja i povezivanje digitalnog zapisa sa podacima o knjizi

 

2. Korisnički deo:

 

  • Pretraživanje naslova po više različitih kriterijuma

  • Online čitanje

  • Mogućnost dodavanja omiljenih knjiga na "policu"

  • Mogućnost dodavanja napomena o knjigama sa police

  • Mogućnost vođenja sopstvene beležnice

 

linija

 

Ovde možete da isprobate aplikaciju  (WEBib - čitalački deo)  >>
 
Kao šifru za prijavljivanje ukucajte: cita1,      
kao lozinku takođe: cita1.      

 

linija

 

Zašto WEBib ?

 

Cilj svakog kolekcionara knjiga je da svoje brižljivo pripremano i čuvano blago ponudi na čitanje. U večitoj dilemi da li da ljubomorno čuva svoju kolekciju naslova ili je da na korišćenje, uz rizike od oštećenja i gubitka, svaki kolekcionar, bibliotekar, izdavač traži pravu meru i balans da zadovolji obe težnje. Digitalizacija sadržaja mu u tome mnogo može pomoći. Samim pretvaranjem literature u elektronsku formu izbegava se dalje fizičko oštećenje knjiga usled nepažljivog rukovanja. Aplikacija koja vodi evidenciju o naslovima i omogućava dalje pretraživanje i online čitanje je pravo rešenje za sve probleme koji prate rad sa papirom i održavanje fonda knjiga. Na ovaj način ostvarene su na savremen i moderan način obe težnje.

 

Da li ste spremni da svo marljivo sakupljano književno blago približimo novim čitaocima?

 

Iskoristite nove puteve da se široj publici približi Vaša kolekcija.

 

Pomozite globalni trend popularizacije čitanja preko interneta.

 

Ponudite i Vi svoju kolekciju online!

 

 

 

 

 

Direktor: +381 (0)18 550 921

 

Inženjering : +381 (0)18 550 929

Podrška korisnicima (servis): +381 (0)18 550 929

Fiskalni program (prodaja): +381 (0)18 550 752

 

Prodajno-servisni centar: +381 (0)18 4521 185

Tehnička podrška: +381 (0)18 4244 184

 

 

 

Tehnicom Informatika,  Bulevar Sv. cara Konstantina 80-84,  18000 Niš,  tel: +381 (0)18 550 921,  office@eierc.com

Design by Sektor softvera

početak strane 

 

informatika, nis, srbija, ei, elektronska, tehnicom, computers, fiskalne, kase, favorit, favourite, partner, colibri, kolibri, mobika, logic, cash, compact, gprs, pos, vage, bar, kod, barcode, mikrofilm, skeniranje, softver, software, programi, racunari

TEHNICOM INFORMATIKA proizvodi fiskalne kase po licenci Olivetti i STN. Fiskalni štampači, GPRS, POS terminali, čitači bar koda, elektronske trgovačke vage. Računarska, komunikaciona i mikrografska oprema. Mikrofilm, skeniranje, softver, informacioni sistemi, obuka, ECDL