www.eierc.com

  Naslovna     O nama     Lokacije     Kontakt     Novosti     Mapa sajta  

 

 

Fiskalni program  >>  Detaljnije  >>  Šta je fiskalna kasa

 

Više o fiskalnom programu

 

 

Šta je fiskalna kasa ?

linija

 

Zakonom propisana definicija:

 

Registar kasa sa fiskalnom memorijom je uređaj za registrovanje podataka o vrednosti prodatih proizvoda i izvršenih usluga koji se na odgovarajući način saopštavaju kupcu, odnosno korisniku usluga, uz istovremeno evidentiranje na kontrolnim podlogama i u fiskalnoj memoriji, o čemu se izrađuju odgovarajući izveštaji.

 

Elektronska registar kasa sa fiskalnom memorijom je uređaj sa aplikacionim programom koji ima svoju bazu podataka o proizvodima ili uslugama, koji se mogu menjati korišćenjem isključivo definisane funkcije aplikacionog programa.

 

Fiskalni štampač je štampač sa fiskalnom memorijom koji može da radi sa bilo kojim aplikativnim programom koristeći isključivo postojeći interfejs.

 

linija

 

Zakon strogo propisuje veliki broj uslova koje fiskalna kasa mora da ispunjava da bi bila licencirana za primenu kod nas.

 

Proizvođači fiskalnih kasa su dužni da prilagode svoje proizvode zakonskim propisima u našoj zemlji i da za svoj proizvod dobiju licencu Vlade kako bi mogao biti u upotrebi.

 

Fiskalni modul

Srce fiskalne kase, pored svih ostalih propisanih elemenata zaštite, predstavlja takozvani fiskalni modul, koji je fizički zaliven za kućište kase i sadrži podatke o prometu robe i porezu koji je vlasnik radnje-preduzeća dužan da plati. Podaci iz tog modula se ne mogu brisati, i u njega se pre upotrebe posebnim postupkom upisuju podaci o preduzeću (proces fiskalizacije u prisustvu finansijske policije i ovlašćenog servisera).

 

 

Ukoliko trgovina koristi takozvane POS sisteme, odnosno PC računare umesto kasa, postoji mogućnost dodavanja fiskalnog štampača sistemu, kako bi se došlo do sistema koji je u skladu sa zakonom.

 

Fiskalni štampač ima potpuno istu funkcionalnost kao i fiskalna kasa - osim, naravno, neophodnosti tastature za unos podataka. On komunicira sa računarom specifičnim protokolom i softver računara mora podržavati konkretan tip fiskalnog štampača. U skladu sa tim zahtevima, TEHNICOM INFORMATIKA nudi modele fiskalnih kasa koje mogu da rade i u režimu fiskalnog štampača.

 

Fiskalne kase koje imaju adekvatne priključke omogućavaju i rad sa bar-kod čitačima, čitačima kreditnih kartica i rad u mreži, odnosno njihovu kontrolu i upotrebu sa softverom za trgovinu i robno-materijalno na PC računarima. Naravno, softver PC računara mora biti prilagođen radu sa konkretnim modelom fiskalne kase. TEHNICOM INFORMATIKA nudi kako podršku pri povezivanju PC-ja sa svojim kasama, tako i softver za maloprodaju svih vrsta, knjigovodstvo, i još mnogo toga.

 

 

 

 

 

Direktor: +381 (0)18 550 921

 

Inženjering : +381 (0)18 550 929

Podrška korisnicima (servis): +381 (0)18 550 929

Fiskalni program (prodaja): +381 (0)18 550 752

 

Prodajno-servisni centar: +381 (0)18 4521 185

Tehnička podrška: +381 (0)18 4244 184

 

 

 

Tehnicom Informatika,  Bulevar Sv. cara Konstantina 80-84,  18000 Niš,  tel: +381 (0)18 550 921,  office@eierc.com

Design by Sektor softvera

početak strane 

 

informatika, nis, srbija, ei, elektronska, tehnicom, computers, fiskalne, kase, favorit, favourite, partner, colibri, kolibri, mobika, logic, cash, compact, gprs, pos, vage, bar, kod, barcode, mikrofilm, skeniranje, softver, software, programi, racunari

TEHNICOM INFORMATIKA proizvodi fiskalne kase po licenci Olivetti i STN. Fiskalni štampači, GPRS, POS terminali, čitači bar koda, elektronske trgovačke vage. Računarska, komunikaciona i mikrografska oprema. Mikrofilm, skeniranje, softver, informacioni sistemi, obuka, ECDL